Elvira tog brons i mångkamps-SM

Friidrott

Med personbästa i fyra av fem grenar tog Elvira Carlén, Lerum Friidrott, brons på mångkamps-SM för 17-åringar i helgen. Inför avslutande 600 meter hade Eliva en placering upp till pallen, men hennes strategi att ha is i magen fungerade.  

”Taktiken blev att lägga sig bakom dem (ledartrion) och sedan satsa på att gå förbi precis innan sista varvet för att försöka ta in två sekunder som krävdes för att komma förbi poängmässigt. Planen fungerade i det närmaste perfekt och Elvira gick upp i ledning precis innan sista varvet och drog ifrån”, skriver Lerum Friidrott på sin hemsida. 

Tiden 1,47.22 innebar nytt personbästa och personliga rekord blev det även på 60 meter häck, 9,29 sekunder, kula, 10,48 meter, och längdhopp, 5,19 meter. Hon gjorde även ett bra resultat i höjdhopp, 1,66 meter.

Det totala resultatet på 3 504 poäng är nytt klubbrekord.