Floda och Lerum på samma poäng

Innebandy

Både FBC Lerum och Floda IBK tog viktiga segrar i jakt på kvalplatserna i lördags. Floda vann hemma i en målrik match mot skuggande FBC Partille. Rycket kom i den sista perioden där Emil Gustafsson gjorde tre mål. Matchen slutade 6–5.

Lerum bortaslog Borås IBF med 2–5 och återvändande Oscar Eriksson Elfsberg gjorde två mål.

Kommunens båda lag står nu båda på 38 poäng. Med bättre målskillnad innehar Lerum för närvarande den sista kvalplatsen med en fjärdeplats i tabellen, medan Floda ligger femma. I en haltande tabell har dock båda chansen att passera Mölndals IBF med en match mer spelad.

På pappret väntar enkla matcher mot bottenlag de närmsta dagarna. Floda spelar mot seriens slagpåse Partille IBS på torsdag och Borås på lördag, medan Lerum möter IBF Göteborg på torsdag.