• FINAL. Aktörerna i årets Lerumsrevy hyllades av publikens stående ovationer.
  • PRISAD. Andreas Zetterberg från riksförbundet Lokalrevyer i Sverige, gav revygängets ordförande, Anders Johansson, ett silverdiplom för hans 20 år i Lerumsrevyn.
  • LERUMSBAGGEN. Kommunalrådet Dennis Jeryd fick årets Lerumsbagge, då han inspirerat manusförfattarna till tre nummer.

Jeryd fick Lerumsbaggen och revyn prisades av LIS

Lerum

Efter nio föreställningar satte Lerumsrevyn punkt för den här gången och de fick stående ovationer av en nöjd publik.
Revyn prisades för sina 45 år, ordföranden Anders Johansson fick ett silverdiplom, Victoria Sandblom ärades för sin delaktighet i manusskrivandet och kommunalrådet Dennis Jeryd fick årets Lerumsbagge.

– Mycket hedrande, sa Dennis Jeryd några minuter efter att han varit uppe på scenen i Dergården och tagit emot blommor och baggen.

Eva Svelin presenterade vinnaren genom att konstatera att baggen delas ut till någon som gett revygänget ett bra uppslag till ett nummer.

Tre nominerade…

– Vi har tre nominerade, förklarade hon.

– Det är numret Född att regera – Dennis Jeryd, Sagan om de tre vännerna och Dennis – Dennis Jeryd, samt Bläddra förbi – Dennis Jeryd. Lerumsbaggen går till Dennis Jeryd.

Aktören Victoria Sandblom fick revyns egen utmärkelse, Rolfs Skriv(ark)låda, för att hon bidragit med manus till Månadsbekymmer där hon själv spelade strålande, samt för numret Damernas.

På plats denna kväll fanns även Andreas Zetterberg från Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige, LIS. Varje år delar de ut utmärkelser till de revyer som varit länge i branschen.

Första revyn 1970

– Rolf Klang startade Lerumsrevyn 1970, så vi kunde söka diplomet att vi funnits i 45 år, berättar Eva Svelin, som bland annat är revyns kassör.

– Dessutom delade han ut ett silverdiplom till vår ordförande Anders Johansson, som nu gjort sin 20:e revy.

Närmare 2 000 personer har sett revyn det här året och publiksnittet har varit 198 personer, vilket är det näst bästa sedan 2010.

– Vi har arbetat stenhårt efter en lagd budget, där vi hade utrymme för att betala en gammal skuld till kommunen, berättar Eva Svelin och fortsätter:

– Vi har gjort ett litet ekonomiskt överskott vilket är väldigt bra och underlättar för nästa gäng som skall sättas upp en Lerumsrevy.

Debutanterna Sanna Klarin, Felicia Larsson och Filip Bergqvist smälte bra in i den övriga ensamblen, som bjudit Lerumsborna på nio fina föreställningar.

veckansluncher