Kulturskolan önskar en present

Debatt

Lördagen den 3 februari var det blockflöjtsensembledag på Lerums kulturskola. Över 30 elever från Marks –, Göteborgs – och  Lerums kommun spelade ensemble en hel dag och bjöd sedan på en härlig konsert för föräldrar i kulturskolans dramasal.
Någon utbrast förtjust vid dagens slut att ”Nu har vi startat Västsvenska Blockflöjtsorkestern. Vi kan väl spela på Kulturhuset nästa gång?”
Det hade varit fantastiskt om vi skulle kunna fortsätta med sådan verksamhet i Lerum. Om vi ska kunna bedriva ensemble- och orkesterverksamhet i Lerum behöver vi dock tillräckligt stora och anpassade lokaler där vi både kan öva och spela konserter. Snart blir kulturskolan av med Paviljongen och då finns det inga anpassade lokaler kvar för kulturskolan. Vart ska vi ta vägen då? Till grannkommunerna?
Tänk om kulturskolan kunde få egna lokaler som 60-årspresent!

  • Glada musikanter och elever på kulturskolan