• Foto: Svenska Ishockeyförbundet
    Carl Klingberg.
  • Foto: Svenska Ishockeyförbundet
    Viktor Stålberg.

LBK-duon laddar för OS-kvartsfinal

Ishockey

Viktor Stålberg har imponerat och gjort mål mot Tyskland, medan Carl Klingberg har fått begränsad speltid så här långt. Imorgon spelar deras Tre Kronor kvartsfinal.

Den LBK-fostrade OS-duon förbereder sig för slutspelet efter tre raka vinster i gruppspelet.

– Det känns bra. Jag tycker att vi har spelat bra i gruppspelet och har en bra känsla i laget inför vad som komma skall, säger Carl Klingberg.

Viktor Stålberg blev matchhjälte med matchens enda mål mot Tyskland och imponerade även med sin fart och sitt fysiska spel mot Finland. Carl Klingberg har däremot ställt utanför laget mot både Norge och Finland.

– Givetvis skulle jag vilja spela mer och är beredd att hoppa in, säger han.

Hur upplever du OS-atmosfären?

– I vanliga fall när man är på turneringar så är det bara hockey, hockey, hockey. Jag tycker att det är en härlig känsla att se så många andra idrottare.

Vid två tillfällen har Carl Klingberg sett andra sporter på plats.

– Jag har sett half pipe och Stina Nilsson när hon tog guld i sprint. Det var kallt, men jävligt häftigt.

Tidigt på onsdagsmorgonen gjorde även Anita Östlund sin OS-premiär då damernas korta konståkningsprogram avgjordes. LT talade med hennes tränare Andrea Dohány i måndags.

Hon berättade att Gråboåkaren drabbades av en lätt förkylning när hon kom till Sydkorea, men att hon var på bättringsvägen och visat god form på träningarna.

– Hon är på gott humör, är taggad och har hanterat allt runtomkring väldigt bra också. Det finns ju aldrig någon garanti att allt går som planerat, men känslan är riktigt bra, sa Andrea Dohány