Arkivfoto: Christian Stål
Karin Martinsen var både ryttare, ambassadör och domare under veckan i Scandinavium.

Martinsen hade rolig men hektisk vecka

Ridsport

Små misstag gjorde att den riktiga fullträffen uteblev, men Karin Martinsen är nöjd med veckan i Scandinavium. Det var intensiva dagar där hon medverkade i flera roller.

Nääsryttaren var en av fem unga svenska talanger som fick chansen att mäta sig mot världseliten i Gothenburg horse show, detta efter att hon blivit uttagen av förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

22-åriga Karin Martinsen tävlade med hästen Stenhaga Tulip Tattoo. Hon startade med att rida felfritt och bli sjua, och näst bästa svensk, i en tekniskt svår 1,50-klass i torsdags. Men högst rankar hon insatsen i lördagens Gothenburg Trophy.

– Han rev näst sista hindret men var felfri förutom det och det här var det största han varit med om. Och sättet han gjorde det på, med enbart positiv energi, gör att jag nog är mest nöjd med den klassen.

Ambassadör och domare

Rivningen gjorde att ekipaget inte fick någon placering och detsamma gällde kvällen innan då det blev tolv fel i en 1,45-klass.

– Summerar jag veckan så är jag väldigt tacksam och glad över hur hästen hoppade, han var helt fantastisk. Man måste se till förutsättningarna och det är en väldigt oerfaren häst som bara är nio år.

Utöver sitt eget tävlande var Karin även ambassadör för Gothenburg horse show och dessutom domare i Sverigeponnyn.

– Det var mycket att göra men det gick väldigt bra och det var kul att bredda sig lite. Nu laddar jag ur och laddar om.

Redan i måndags reste Karin söderut för en lång Europaturné tillsammans med sina fem hästar. Holland – Danmark – Holland – Frankrike är rutten när utomhussäsongen drar igång.

Vilka är dina stora mål i år?

– Jag hoppas givetvis att bli uttagen i några mer Nations cup:s, men egentligen har jag inga speciella mål. Det handlar mer om att utvecklingskurvan ska peka uppåt, så att vi inte står stilla.