• Arkivfoto: Per Andersson
    Oliver Praetorius.
  • Anita Östlund under ett träningspass i Landvetter. Foto: Daniel Elfvelin

NM-silver till Oliver och Anita

Konståkning

Generalrepetitionen inför OS slutade med en andraplats för Anita Östlund i Nordiska mästerskapen. Även Oliver Praetorius kom tvåa, i ungdomsklassen.

Anita Östlund startade tävlingen i finska Rovaniemi bra när hon slog personligt rekord i det korta programmet. Hon tog ledningen, men precis som i EM för ett par veckor sedan följde hon upp med ett sämre långprogram.

– Tyvärr gick det inte riktigt som jag tänkt mig. Det var några hopp som jag vanligtvis sätter som jag inte satte nu, säger Gråboåkaren som tävlar för Landvetter KK.

Nu ska hon skaka av sig misstagen och förbereda sig på bästa sätt OS, som för Anitas del startar den 21 februari.

– Jag försöker att fokusera på vad jag ska göra och ta en sak i taget och en dag i taget, säger hon.

Oliver Praetorius från Lerums Konståkningsklubb kom även han tvåa efter två bra åk. Han fick än en gång se sig slagen av Casper Johansson från Tibro, men han med god marginal de övriga två svenskarna samt de två finnarna som deltog i tävlingen.

– Oliver, som tränar och tävlar under ledning av Lerums KK:s elittränare Girts Jekabsons, har utvecklats starkt under säsongen och klarar nu bland annat samtliga trippelhopp, förutom trippel axel, på tävling, säger klubbens Per Andersson.

Närmast väntar elitserien nästa helg och därefter elitseriefinalen som avslutar tävlingssäsongen i april.