Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Ottilia Lundgren i förra årets upplaga av Morgondagens vinnare.
Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Ottilia Lundgren i förra årets upplaga av Morgondagens vinnare.

Ottilia klar för Scandinavium

Ridning

Många ryttare jagar i helgen en plats i Gothenburg horse show. Efter framgångsrika kvalomgångar slipper dock Ottilia Lundgren åka till den sista tävlingen i Borås. Nu måste hon bara välja om hon ska rida junipr- eller young rider-klassen.

Borås eller Bad Gastein? Det var frågan inför helgens tävlingar i Helsingborg. Svaret blev resa tillsammans med klasskompisarna till den österrikiska skidorten. Detta efter att Ottilia Lundgren skaffat sig en ointaglig ledning i juniorkvalet. Hon leder även young rider-kvalet.

– Det är alltid skönt att veta att man är klar redan innan den sista omgången, säger hon.

Den 17-åriga Nääsryttaren måste dock bestämma sig för om hon ska rida juniortävlingen Morgondagens vinnare med hästen Melker af Herred eller Krafft Young-Rider Cup med Ti Quenta. Det är nämligen bara tillåtet att delta i en av klasserna. Ottilia står inför ett angenämt problem, men valet är inte enkelt.

– Det är mitt sista år som junior och Melker har levererat superbra där. Samtidigt är young rider en större och mer prestigefull klass med utländska ryttare. Och väljer jag young rider får jag också rida tre dagar istället för två.

Två veckor återstår till Gothenburg horse show och hon kan vänta med beslutet till tätt in på tävlingarna.

– Det finns för- och nackdelar med båda valen. Det är inte riktigt bestämt än utan vi får diskutera det hemma i teamet.

veckansluncher