Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Samlingsplats. Med tanke på Sjöviks snabbt ökande befolkning, där många är nyanlända, ses utbyggnaden som ett viktigt projekt.

Sjövikslokalen byggs ut

Sjövik

Sjövikslokalen ska bli en mötesplats med utrymme för en rad olika aktiviteter. Nu är det klart att kommunen avsätter en miljon kronor för att bygga ut lokalen.
– Det var ett positivt besked som vi är glada och tacksamma för, säger Mattias Balkander, en av de drivande personerna i samverkansgruppen #Sjövik2020.

Det var på kommunstyrelsens senaste möte som politikerna tog beslutet. Utbyggnaden är en av punkterna i den lista som #Sjövik2020 sammanställt och betar av för att utveckla samhället.

– Detta är en central del för att kunna möta de önskemål och behov som vi har identifierat och det är speciellt viktigt med tanke på hur mycket orten växer, säger Mattias Balkander.

Ge skäl för sitt namn

Träffpunkten, som lokalen kallas, ska nu ännu mer få ge skäl för sitt namn. Samverkansgruppen kommer att anlita en arkitekt som ska rita en byggnad som innehåller kafé och rum för skapande, bordtennis, tv-spel samt scen- och teaterverksamhet. Förhoppningsvis räcker även pengarna och utrymmet till ett enkelt gym, som står högt upp på sjöviksbornas önskelista.

– Vi har inget gym i Sjövik idag, säger Mattias Balkander.

Lokalen är tänkt att attrahera både äldre och yngre och ses som en viktig pusselbit i integrationsarbetet. Många nyanlända har flyttat in i de nybyggda hyreshusen som ligger granne med Sjövikslokalen.

– Lokalen används ganska mycket redan idag, bland annat till yoga, fester och dagmammorna har en yta. Alla verksamheter ska fortsätta, men det ska finnas mer och vara anpassat för alla åldrar, säger Mattias Balkander.

Under våren ska man även bygga en så kallad multiarena på gräskilen intill lokalen. Det blir en multifunktionell plan, likt den som finns på Lekstorpsskolan, som bland annat ska kunna användas till olika bollsporter och skridskoåkning vintertid.

Även arbetet för att göra Bohlins torg till en attraktivare plats pågår för fullt och inom kort väntas det finnas ritningar att visa upp.