Stora mängder elverktyg stals vid inbrott

Lerum

Elverktyg till ett värde av uppskattningsvis 150 000 kronor stals vid ett inbrott på Järnia i Lerum natten till onsdag.

När personalen kom till butiken på onsdagsmorgonen upptäckte de att någon sågat ett hål i väggen på baksidan och tagit sig in i butiken. Ur lokalerna stals en stor mängd el- och batteriverktyg till ett uppskattat marknadsvärde på 150 000 kronor.

Butiken är utrustad med larm, men det utlöstes inte, vilket Andreas Donner, delägare till Järnia i Lerum, tolkar som att tjuvarna varit där tidigare och rekat.

– De har vetat exakt var de ska gå in och var de ska röra sig för att inte utlösa larmet, säger han.

Butiken har tagit kontakt med sitt bevakningsföretag för att uppgradera sitt larm och har även gjort en polisanmälan.

Stölden inträffade någon gång mellan tisdag kväll och onsdag morgon. Utöver elverktygen som försvann från butiken hade tjuvarna även brutit sig in i en container och stulit flera gräsklippare.

Butiken har tidigare utsatts för inbrott i sina containrar, bland annat på nyårsafton då en grill stals, men har inte tidigare drabbats av en så omfattande stöld.

– Det har aldrig varit något av den här storleken, säger Andreas Donner.

Det handlar om en större mängd sticksågar, tigersågar, slipmaskiner, borrmaskiner, vinkelslipar och skruvdragare med mera som stulits. Framför allt av märket Bosch.

Andreas Donner efterlyser tips om de försvunna prylarna. Någon kanske upptäcker att en privatperson säljer stora volymer helt nya el- och batteriverktyg av märket Bosch.

– De får jättegärna tipsa oss i så fall, säger han.