Svar från Vattenpalatset

Debatt

Svar till ”kraftiga prishöjningar på Vattenpalatset”.

Sedan många år tillbaka har priset för ett badmedlemskap varit det samma oavsett om du är student, senior eller ”privat”. Frukost har inte varit valbart – och har nyttjats av långt ifrån alla – vilket blivit något orättvist mot de kunder som betalar men sedan inte kommer på vårt morgonsim.

Studier visar att kunder som betalar via autogiro i högre grad använder sina medlemskap och då vår vision är ”ett friskare samhälle genom träning” vill vi att våra kunder skall komma till oss och träna, simma och bada så mycket som möjligt. Därför premierar vi våra kunder med autogirobetalning.

Priserna du nämner är kontantpriser. Tittar vi på autogiropriser kostade ett familjemedlemskap förut 390kr/månad, nu tar vi 379kr/månad. För en senior – som du nämner att du känner oro för – var priset förut 220kr/månad och nu tar vi 139kr/månad, en minskning på nästan 40 %.

Vill man ha tillgång till frukosten kan man välja att lägga till 89kr/månad vilket jag anser är otroligt billigt. Mellan slutet på augusti och midsommar dukar Café Fontänen (som inte ägs av Actic) upp frukostbuffé 3 gånger i veckan – ungefär 13 gånger i månaden. Du kan med andra ord äta en frukostbuffé med allt från kaffe, te, fil och yoghurt till äggröra och smörgåsar för 6.85 kr per gång. Jag gissar att ingen kommer ner i det låga priset ens hemma och är relativt säker på att du inte hittar en frukost till det priset någon annanstans.

Med förhoppning om att du nu med bakgrund till våra prisjusteringar fortsätter att bada och träna hos oss med familjen.

Med vänliga hälsningar.

 

 

 

  • Emma Thun Platschef Actic Vattenpalatset