Västlänken

Debatt

Nja, Lennart Wassenius. Västlänken kostar nog inte 30-40 miljoner utan snarare 30-40 miljarder kronor.

Men vist finns det bland oss moderater många som är emot västlänken, och helt klart är det kranskommunerna som drabbas hårdast av trängselskatten, och det finns ju billigare alternativ som Gårdalänken som på ett effektivt sätt hade gått att koppla ihop med höghastighetståg mellan Oslo och Köpenhamn samt Göteborg – Stockholm via Landvetter flygplats.

Det går att stoppa pengaslöseriet Västlänken om man vågar ta striden nu före valet, även om vi i kranskommunerna inte fick rösta om den men opinionen mot den växer stadigt ju mer folk förstår vilka besvärligheter den kommer att medföra under överskådlig tid, och förmodligen blir den betydligt dyrare att bygga som allt annat i Göteborg blir på grund av leran.

Det är bra ju fler politiker som vågar framföra sina åsikter i frågan utan att bli ”utslängda” från respektive parti.

Hälsningar

 Hans-Erich Christenson