Misstanken: Tvingades gräva sina egna gravar

Lerums kommun

En brutal misshandel och ett makabert tvång som två personer i kommunen ska ha råkat ut för får nu sitt rättsliga efterspel.

Det är händelser som ska ha inträffat i början av december i fjol som åklagaren har väckt åtal för.

En man i 40-årsåldern, som tidigare dömts vid ett antal tillfällen, åtalas nu för flera våldsamma brott. Enligt åtalet kom han till en bostad i Lerums kommun där en man och en kvinna befann sig. Både mannen och kvinnan ska ha fått ta emot slag i huvudet med en hammare och ska även ha blivit brända på kroppen med en askspade. Kvinnan ska dessutom ha blivit rispad på ryggen med en kniv.

I bostaden ska gärningsmannen även ha slagit sönder en tv-apparat.

Tvingades gräva gravar

Därefter ska gärningsmannen, enligt åtalet, med hot om fortsatt misshandel ha tvingat in mannen och kvinnan i en bil. Färden gick till en plats i Kungälv där gärningsmannen ska ha tvingat mannen och kvinnan att gräva sina egna gravar.

I polisförhör berättar kvinnan om händelsen.

– De sa att det var våra gravar och att det var vår sista kväll i livet.

Nekar till allt

Den misstänkte gärningsmannen åtalas nu för två fall av grov misshandel, två fall av grovt olaga tvång samt ett fall av skadegörelse. I polisförhör nekar han till allt när han konfronteras med anklagelserna.

– Jag känner inte till det här över huvud taget. Jag har aldrig hotat en människa eller tvingat någon genom hot att gräva gravar. Jag blir uppriktigt förvånad. Varför skulle jag göra detta? säger han

Rättegången är planerad att hållas i Alingsås tingsrätt i början av september.