Allians i Lerum?

Debatt

Det är valår, normalt sett så borde vi väljare få besked om vad vi kan förvänta oss inför valet. Men jag vet faktiskt inte vad jag kan förvänta mig som borgerlig väljare. Två borgerliga partier som borde ingå i en Allians mot en vänsterpolitik har bytt sida och gått samman i en vänsterallians.

Jag är mycket medveten om att det inte är helt ovanligt att lokalpolitiker hellre lockas av en maktposition och kallar det för samförstånd vilket är bäst för samhället. Men de glömmer en väldigt viktig ingrediens – den borgerliga värderingsgrunden. Dagarna efter valet 2014 blev vi alla varse om att en ohelig allians av Mp, V, S, L och C tog makten. Som tack för denna insats fick vi helt plötsligt fyra avlönade kommunalråd varav tre stycken trodde att de därvid fick något större inflytande.

Det blev vi skattebetalare som fick betala tre extra kommunalråd och sossarna trodde knappt sina ögon hur lätt de fick makten, som vanligt fick ju vi skattebetalare betala. Och vi väljare i C och L fick helt plötsligt ta på oss den röda mössan och kunde se oss som en del av SAP:s betongpolitik. Lenin lär ha myntat uttrycket ”Nyttig idiot” som är en beskrivning av en person/organisation som löper andras ärenden utan att vara medveten om att så är fallet och i stället tror att det är de egna intressena som värnas. Fundera på den!

Människan har kort minne, och en del är inte särskilt insatta i politik. Men jag, och många med mig, vill veta vad Centern och Liberalerna står 2018.

Att det finns en Allians på riksplanet är uppenbart, och det kommer givetvis inte Centern och Liberalerna undkomma lokalt i Lerum eftersom de också skall driva kampanj för riksdagsvalet. Det blir ju rätt så märkligt att de på gator och torg ena gången står och viftar med de röda fanorna hos vänstern för att sedan kroka arm med de riktiga borgerliga partierna. I medicinska sammanhang är det tecken på en dissociativ identitetsstörning (felaktigt benämnt som Schizofreni).

Jag tror nog att ni står inför ett ödesval, de väljare ni hade 2014 som troligtvis har borgerliga värderingar och ser sig nödsakade att välja andra borgerliga alternativ för att säkerställa att vi kommer ifrån vänsterstyret i Lerums kommun, fundera lite hur många mandat ni får kvar då? Eller om det ändå är socialism de vill ha, så kanske de likaväl kan lägga rösterna på Mp, V eller S som är era kompisar idag.

Så kära C och L, vi vill helt enkelt veta om en röst på er är lika med en röst på vänstern, svårare än så är det inte!

Liberal i Lerum?