Foto: Stefan Samuelsson

Blottare döms till böter

Floda

En man i 55-årsåldern fälls för två fall av sexuellt ofredande efter att ha blottat sig för kvinnor i Floda.

Det var under loppet av några dagar i början av fjolåret som två kvinnor anmälde att de blivit ofredande av en man. En av kvinnorna blev utsatt då hon arbetade med att städada en trappuppgång. En man dök då upp i trapphuset och ställde sig och tittade på kvinnan, samtidigt som han rörde vid sitt könsorgan.

Drog ner byxorna

Någon dag dessförinnan hade en kvinna blivit utsatt för samme man. I det fallet började det med att kvinnan kände att någon följde efter henne när hon var på väg till stationen. Plötsligt gick en man snabbt förbi henne och ställde sig några meter framför henne, och drog ner byxorna och visade sitt könsorgan.

Nekade till brott

Den utpekade mannen nekade till båda gärningarna när han ställdes inför rätt. Tingsrätten menar dock att det inte finns några anledningar att ifrågasätta de uppgifter som kvinnorna har lämnat. Mannen fälls därmed för två fall av sexuellt ofredande. Han döms att betala dagsböter.

När det gäller den kvinna som ofredades i trapphuset anser rätten att hon har blivit utsatt för en så pass allvarlig kränkning att mannen ska betala 5 000 kronor i skadestånd till henne. I det andra fallet beslutar rätten att något skadestånd inte ska betalas ut.