Bredare utbud på årets mässa i Gråbo

Gråbo

Det går att göra många val som både gynnar miljön och hushållskassan. På lördag finns många tips och idéer att få under årets Bo- och Energimässa.

Utställare från Lerum, Alingsås och Partille gästar på lördag Gråbo för att delta i Villaägarmässan Bo och Energi.

Vad är det för utställare som dominerar på årets mässa?

– Intresset för solceller, elbilar, elcyklar och miljösmarta lösningar har vuxit enormt. Årets mässa har flera solcellsutställare, säger Anders Jasphe, marknadsansvarig för mässan hos Villaägarna vid Säveån.

Han tipsar om gratis cykelservice och framhåller två extra spännande föredrag. Det ena har rubriken Mark och avlopp – torrt och tryggt och handlar om minireningsverk, en svensk uppfinning för enskilda avlopp. Det andra har rubriken Framtidens teknik – elbil för dig, ladda rätt och säkert och handlar om enkel laddning hemma, hur allt fungerar och om det statliga installationsbidraget. Man uppmärksammar även Earth hour, som sker samma kväll.

Mässan har arrangerats i Gråbo fem gånger. Den växer för varje år och för andra året håller man till i Hjällsnäshallen.

– Vi ser ett stort engagemang från flera håll och idag har utbudet utvecklats från framtidens miljöteknik till att även omfatta livet i vardagen med bland annat familjejuridik, träning och säkerhet med larm och brandskydd, säger Anders Jasphe.

Vilka riktar ni er mot?

– Mässan har som mål att informera om framtidens teknik, det lokala näringslivet och Lerums kommuns vision att bli en ledande miljökommun. Vi riktar oss till alla som söker lokala trygga kunskaper och är nyfikna på ett hållbart liv, både ekonomiskt, ekologiskt och socialt.

Arrangörer är Villaägarna vid Säveån i samarbete med Lerums kommun.