Den goda människan finns

Debatt

Mycket handlar om båg och fiffel och mänskligt beteende, men jag har nu träffat den goda människan – den finns också.

Han stod bakom mig i kassakön på Servett lördagen den 17 februari på eftermiddagen. Då jag, usel i matte, räknat för lågt och bad kassörskan plocka bort två varor. Hon gjorde så, men till min stora häpnad kom samma varor ”seglande” mot mig i nästa stund. Häpen och frågande såg jag på kassörskan som sa: Mannen bakom dig har betalt för dem.

I chock frågade jag honom vad han hette, ville göra rätt för mig – är så fostrad – men han bara skrattade, plockade ner sina inköp och försvann i det blå.
En stor kram fick han ju av mig dessförinnan och en ursäkt för mitt strulande förstås. Det handlade inte om någon svindlande summa, men gesten och omtanken så värmande resten av dagen för mig. Du ska veta att jag inte kände minsta bismak när jag åt den av ”obetald skuld”.

I hopp om att du läser detta, en än gång stor kram och mitt varmaste tack för hjälpsamheten sänder jag dig.

Elisabeth Raborn