• Robin Kulpakko var på väg att hålla nollan, men släppte in två reduceringsmål i slutet. Här räddar han dock bollen. Daniel Elfvelin
  • Fabian Österman. Foto: Daniel Elfvelin
  • Daniel Jacobsson. Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin
  • Enis Medjedovic. Foto: Daniel Elfvelin
  • Jesper Hallberg har precis gjort 1–0. Foto: Daniel Elfvelin
  • Mattias Karlsson, Daniel Jacobsson och Enis Medjedovic firar efter ett av Flodas nio mål. Foto: Daniel Elfvelin
  • Mattias Ögren tar tillfälligt plats i publiken efter en närkamp. Daniel Elfvelin
  • Robin Kulpakko. Foto: Daniel Elfvelin

Energiskt Floda vann i kvalet

Innebandy

Mer glöd, mer passion, mer intensitet, helt enkelt en starkare vilja att vinna. Floda IBK utklassade IBK Lidköping och tvingade fram en tredje och avgörande match i kvalsemifinalen.

Ett brandlarm som gick i Rydsbergshallen gjorde att torsdagskvällens match försenades med cirka en halvtimme. Under den tiden ägnade sig Lidköping en del åt löpövningar för att hålla igång, medan Floda mest lattjade med bollar.

Men när matchen väl kom igång var ordningen den omvända. Det såg ut som om Flodas spelare studsade fram på en spänstig tartanbana medan Lidköpings spelare klafsade genom en myr. Skillnaden i frenesin syntes även i avbytarbåsen där Flodas avbytare stod upp och jublade högt efter varje täckt skott.

– Vi lever mycket på energi i vårt spel, vi behöver det för att trycka på i jobbet med backchecking och skottäck, säger tränaren Andreas Burman.

Samtidigt tycker han att laget spelade kontrollerat och hade gjort sin hemläxa med nödvändiga justeringar jämfört med söndagens förlustmatch på bortaplan. Floda gav egentligen aldrig gästerna någon chans när de gick fram till 3–0 i den första halvleken, följde upp med ett tidigt mål i en andra och till slut ryckte ifrån till 9–2.

Det såg länge ut som att Flodas målvakt Robin Kulpakko skulle få hålla nollan, men i slutminuterna fick gästerna in två reduceringsmål.

– Jag hade ett jävligt bra försvar framför mig och så hade jag lite flyt också, säger han.

Stolpen räddade honom några gånger, men han svarade också för flera kobrasnabba aktioner och motade många bollar.

– Det måste man ju göra, säger han med ett leende.

Han berättar att laget gick in med inställningen att man hade allt att vinna och inget att förlora. Inte riktigt sant med tanke på att en seger vad nödvändig för att hålla kvalsemifinalen vid liv, men det var uppenbarligen ett lyckat drag.

– Alla trodde på det och det var en grym kämpainsats, säger Robin Kulpakko.

Som tabelletta i serien och med en starkare trupp på pappret var Lidköping favoriter inför mötet. Kanske är det fortfarande fördel Lidköping med tanke på att de har hemmaplan i den avgörande matchen på söndag. Men då krävs ett helt annat driv.

– Spelar vi så här så blir det jobbigt för dem, konstaterar Andreas Burman.

Vinnaren möter redan klara FBC Lerum i den allsvenska kvalfinalen, som också den avgörs i bäst av tre matcher.