Ett parti för mig

Debatt

Hej Lerums politiker! Jag saknar er positiva närvaro i mitt vardagsliv i Lerum. Tiden innan 2014 kännetecknades i mina ögon av politisk stagnation. M ville göra så lite som möjligt för att kunna sänka skatterna. På 44 år lyckades man förträffligt med delen att göra så lite som möjligt. Skatten däremot den låg på en relativt normal nivå i jämförelse med andra kommuner. Därefter har vår kommun fått en ny styrelse som är röd, grön, blå.

Grundverksamheterna har slutat med sina konstanta nedskärningar. Skatten ligger på ungefär samma nivå.
Jag har fått miljöpolitik. Det är den enda politik jag ser. Miljöbilar, laddstolpar, gupp i gatan och otaliga jippon. Man bygger klimatsmarta orter och certifierar verksamheter. Ett projekt som påbörjades i slutet av M-eran. Ingenting avgörande politiskt har gjorts från någon sida hittills som jag önskat.

För jag har en politisk önske­lista. Finns det något parti i kommunen som önskar min, och kanske någon annans, röst?
Jag vill ha:
• En tomtkö för villor där kommunen släpper tomter i en takt som motsvarar efterfrågan, kanske 100 om året i snitt. Bygg så många klimat­smarta bostadsrätter ni vill, utveckla miljöorter men glöm inte kärngruppen i den här kommunen, medelinkomst­tagare i småhus.
• Fler gångvägar som skapar ”strövstråk” i kommunen. Dessa får gärna vara frikopplade från ordinarie vägnät för att skapa nya upplevelser.
• Nya vägar. Våra lokala vägar är underdimensionerade och saknar alternativ sträckning i händelse av olycka. Bygg alternativ väg mellan Lerum och Floda, Lerum och Gråbo, Gråbo och Floda.
• Bygg gärna ut flera vägar med regelbunden köbildning till 1+2.
• Bygg en väg norr om Aspen till Jonsered. Det ger stor utvecklingspotential.
• Släpp planen på att minska antalet p-platser i tätorterna.
• Minst en dubblering av takten i planprocessen. Det byggs för lite över lag i den här kommunen. Kan man inte få upp tempot kan man dubblera antalet pågående projekt.

Vem ska jag rösta på?

En till Lerumsbo