• Foto: Jörgen Björme
    Det blev en ny jämn match och en ny FBC-vinst som betydde avancemang i det allsvenska kvalet.
  • Foto: Jörgen Björme
    Viktor Wedlin och Vidar Tirén.
  • Foto: Jörgen Björme
    Oscar Eriksson Elfsberg i en brottningsmatch om bollen.

FBC vidare i kvalet

Innebandy

Det första hindret på väg mot Allsvenskan är passerat. FBC Lerum är i ny kvalfinal efter seger även i det andra mötet mot IBK Alingsås. Återigen blev det en jämn match som avgjordes i slutskedet.

FBC Lerum slipper en tredje match. På onsdagskvällen följde man upp hemmasegern med en 5–7-vinst borta i Alingsås.

– Vi är väldigt glada och nöjda och nu vet vi att vi har minst två fantastiska matcher kvar av säsongen, säger Mattias Flodén.

Inramningen i Estrad arena var bästa tänkbara med nästan 1 000 personer på läktaren, där många hejade på bortalaget.

– Jag skulle säga att det var ungefär 50/50. Det är kul med två föreningar där så många sluter upp kring sina lag. Det var mycket rött på läktarna och jag vill tacka alla supportrar, deras stöd var fantastiskt, suveränt.

– Det är inte så ofta man får spela inför så mycket publik i en match med sådan dignitet så man får passa på att njuta, säger Mattias Flodén.

Han minns för ett par år sedan när FBC spelade inför ungefär lika många åskådare i Lisebergshallen. Den gången lyckades spelarna inte hantera situationen, men nu gav publiktrycket bara positiv energi.

– Även i stora delar av den här matchen hade vi ett spelövertag, men Alingsås är giftiga och kan vända spelet snabbt, säger Mattias Flodén.

Lerum gick från till en 2–5-ledning men sedan följde två olyckliga sekvenser på kort tid i den andra perioden. Först trampade Erik Pajnert igenom hälen och tvingades utgå skadad och ett par minuter senare kom ett felpass som Alingsås utnyttjade och reducerade. Det följde ytterligare en reducering och i början på den tredje perioden även en kvittering till 5–5.

– Men här tycker jag att vi är mentalt starka. Vi sätter 6–5 på ett sätt som vi jobbat mycket med, där vi har varit tydliga att vi ska anfalla mer inåt i banan. Nu är det Pontus Persson som kliver in och vill göra mål helt enkelt, säger Mattias Flodén.

Med en och en halv minut kvar gjorde Anton Rieden matchens sita mål fram till 5–7.

– Igår firade vi, idag stannar vi upp och njuter och sen blir det fokus på nästa uppgift, säger Mattias Flodén när LT intervjuar honom på torsdagseftermiddagen.

Första matchen i kvalfinalen börjar inte förrän nästa söndag. Vilken motståndare det blir är inte klart än. Ikväll har IBK Lidköping chansen att avgöra mot Floda IBK i Rydsbergshallen. Vinner Floda väntar en helt avgörande match i Lidköping på söndag.

– Det är två lag med olika styrkor. Antingen blir det serievinnaren eller så får vi ett kommunderby, oavsett blir det fina och kittlande matcher.

Hinner Erik Pajnert bli skadefri?

– Vi få undersöka och behandla skadan och avvakta och se, men jag är övertygad om att han kommer att spela. Och jag vill gärna ha honom med på planen.