Floda sköt sig i foten

Innebandy

När Flodas försvar inte fungerade på samma solida sätt det gjort under större delen av säsongen vann Lidköping den första matchen. Nu är Floda pressat att vinna hemma men tränaren Andreas Burman har bra självförtroende.

Lidköpings starka offensiv mot Floda starka försvar. Det var den kampen som Flodas tränare flaggade för innan den första kvalmatchen, och med facit i hand konstaterar han att Lidköping lyckades utnyttja sina styrkor bäst.

– Vi släppte in några enkla mål och har lite grejer vi behöver justera. Det känns som att vi sköt oss själva lite i foten, tyvärr, säger Andreas Burman.

Floda fick bästa tänkbara start när Mattias Ögren gav bortalaget ledningen redan efter 35 sekunder. Men Lidköping replikerade mindre än en minut senare och vann till sist med 9–5.

– Det var inte den bästa prestationen, men vi hade bra tryck i sista perioden och skapade en hel del lägen. Vi borde ha satt några fler chanser och då hade det blivit en annan match.

Förlusten innebär att Floda måste vinna hemma i Rydsbergshallen torsdag för att hålla kvalsemifinalen vid liv.

– Det är bara att gå ut och köra och jag är säker på att vi kommer att leverera. Vi kommer att ta det till en avgörande match på söndag.