Foto: Daniel Elfvelin

Lundblad slog poängrekord

INNEBANDY

Med hela fem mål och två assist i storsegern mot Ale slog Elin Lundblad poängrekordet i division 1 Göteborg.
Flodaspelare har lagt beslag på de tre första platserna i poängligan.

När den dåvarande FBC Lerumspelaren Sandra Hawerman gjorde 71 poäng förra säsongen krossade hon det gamla poängrekordet. Trots det skulle rekordet inte bli långvarigt. I fredags raderade Elin Lundblad, som nyligen fått LT:s utmärkelse Årets specialpris, ut rekordet när Floda slog Ale med 12–4. Efter hennes målkalas har hon nu 71 poäng, två poäng mer än Hawerman.
– Det känns såklart bra att ha slagit rekordet, men det är egentligen inget mål jag haft från början. Allt har bara gått otroligt bra den här säsongen, tack vare alla grymma spelare runt omkring mig, säger Elin Lundblad.

Floda är det målgladaste laget i serien och även på plats två och tre i poängligan återfinns Flodaspelare. Alinde Fredriksson har gjort 50 poäng och Jasmine Hallberg 49. Även Elins lillasyster Emma Lundblad finns med högt upp på listan och ligger på sjätteplats med sina 36 poäng.

Inför den sista omgången har Floda säkrat tredjeplatsen, den bästa placeringen i lagets historia.