Misshandelsdom för spark i ansikte

Gråbo

En 21-årig man från Gråbo döms till villkorlig dom för att ha sparkat en man i ansiktet. Han ska även betala 6 000 kronor i skadestånd till mannen han misshandlade.

Den aktuella händelsen inträffade när 21-åringen, en kompis, hans bror och flickvän promenerade på väg till en fest. De gick på vägen när en bil åkte förbi. Föraren körde bilen på ett sätt som irriterade sällskapet.

Mannen som körde bilen har uppgett att han hörde ett ljud från vänster bakdörr och att han därför stannade, öppnade sin bildörr och stack ut huvudet. Då sparkade 21-åringen honom i ansiktet.

Blev straffad

21-åringen nekar och hans bror säger att han inte minns att det utdelades någon spark. Det var dock så att, förutom mannen som blev sparkad, har två vittnen sett händelsen. Uppgifterna stöds dessutom av fotografier på skadan och journalanteckningar.

Tingsrätten finner därför åtalet i denna del styrkt och dömer 21-åringen för misshandel. Påföljden blev villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala 6 000 kronor i skadestånd.

Åtalet gällde även ett dörrhandtag i bilen som hade gått sönder. Det är dock ingen av de hörda personerna som har kunnat ge någon tillförlitlig förklaring till hur skadan uppstått, därmed ogillas åtalet för skadegörelse.

21-åringen har dömts en gång tidigare, 2015. Då gällde det ett olaga hot och påföljden bestämdes till dagsböter.