Förhoppningsfull. Ahmed Dalati hoppas att han ska hitta en bostad i Lerums kommun. Foto: Carina Svensson

Riskerar att bli bostadslös

Lerum

Ahmed Dalati flydde från krigets fasor i Syrien. Han håller på att utbilda sig till undersköterska och har extrajobb jobb på äldreboende. Men saknar bostad. Nu vädjar han till Lerumsborna om hjälp.

Ahmed flydde från Syrien på grund av kriget.

– Alla vuxna män som är kvar måste vara med och strida, och det ville jag inte, säger han.

Han har acklimatiserats väl och kämpar för att klara sig själv ekonomiskt och bli en del av samhället. Ahmed läser till undersköterska på Medlearn i Lerum. Förutom studierna jobbar han också så ofta han kan extra på Nya Lundbygården i Gråbo, och han har även sökt extrajobb på Sävegården i Floda och tror att han kommer få arbetspass där också.

Ahmed trivs med jobbet och med att bo i Lerums kommun. Det är dock inte säkert att han kommer kunna bli kvar här. Han blir bostadslös om två veckor och söker nu med ljus och lykta efter ett boende.

Släkt i kommunen

När Ahmed kom till Sverige bodde han först på ett boende i Norrköping. Han flyttade till Lerum eftersom hans faster, hennes man och deras barn bor i Floda.

– Min kusin hjälpte mig att hitta en lägenhet i Gråbo.

Han har bott i ett litet hus på en familjs tomt men nu ska familjen flytta.

– Hittar jag ingen lägenhet inom två veckor har jag ingenstans att bo, konstaterar han uppgivet.

Han har hört sig för hos en rad olika hyresvärdar och även med de flesta privatpersoner han kommer i kontakt med. Men hittills har sökandet inte burit frukt.

Han vädjar därför genom tidningen. Ahmed vill helst bo någonstans i Lerums kommun eller i Göteborg eller Alingsås. Bara det är relativt nära och finns kommunikationer till Gråbo och Lerum eftersom han har utbildningen och jobbet här.

Klarar sig själv

Ahmed är ensamstående och önskar att antingen bo i en egen liten lägenhet, som inneboende hos en familj eller dela lägenhet med någon. Det ska inte vara för dyrt.

– Det jag önskar är att kunna försörja mig själv. Jag vill inte att kommunen ska behöva betala min hyra för mig, jag vill kunna klara mig själv.