Svar ”Stadsplanering i kommunens tätort Lerum”, LT 28/2

Debatt

Svar till Göran och Eva-Christina.
Det är inte för att sysselsätta politiker och tjänstemän, eller för att tävla med byggföretag i Partille kommun eller för att få bort bilar från Lerums centrum som det byggs eller ska byggas i Lerums centrum.
Det byggs för oss och för mig som sitter ”fast” i våra villor/bostäder på Lerums höjder.

När vi närmar oss 80 års ålder och inte kan springa upp och ner i våra trappor för att nå tvättstuga eller vind eller gå på den ojämna gräsmattan i trädgården eller t.o.m. ta oss in i våra hus behöver vi ett praktiskt, lättillgängligt och modernt boende, nära till hälsovård, banker, sociala inrättningar, närbutiker o.s.v.
Lerums kommun har inte haft någon framförhållning för att äldre skulle vilja bo lite mer lättillgängligt, lite bekvämligare och mer socialt på ålderns höst.

Här finns få hyreslägenheter. Det finns inga 55+ boende vilket finns i alla våra grannkommuner. Det är därför man nu bygger i centrala Lerum. Lite sent men ändå.

Ni Göran och Christina bor säkert så som jag skulle vilja bo. Varför unnar ni inte oss det? Om ni vill ha det grönt runt er, gå då med raska steg runt Riddarslingan eller tag en rask promenad upp till Stamsjön, gå runt sjön och njut av luft och allt det gröna. Jag som bor där uppe kan inte längre njuta av denna natur. Men jag sitter gärna i det tillstånd jag befinner mig i på en balkong eller altan med ett glas vin eller en god kopp kaffe utan oro eller stress för att inte klara av mitt boende när jag fyller 80.

Lerum 11 mars 2018
Ingela Norström