Arkivfoto: Björn Dinau

Två döda i svår trafikolycka

HÄRSKOGEN

Två personer omkom i en svår trafikolycka på Härskogsvägen på fredagseftermiddagen.

Larmet om olyckan kom klockan 17.05. Enligt polisens uppgifter på fredagen var det en lastbil som tappade sitt släp i en skarp kurva. Släpet kom över på fel sida vägen och kolliderade med två personbilar.

På lördagen meddelade polisen efter en första undersökning av släpet att det inte hade lossnat från dragbilen innan olyckan. Det ska ha varit en snäv kurva där släpets framdel kommit över på fel körbana och träffat de två personbilarna.

Två ambulanser, läkarbil och en ambulanshelikopter skickades till platsen. Utöver det larmades sex enheter från räddningstjänsterna i Lerum, Hindås, Mölndal och Göteborg, skriver GT.

Vid 23-tiden på fredagskvällen kunde polisen bekräfta att förarna av de två personbilarna, en man i 60-årsåldern och en man i 75-årsåldern, hade omkommit vid olyckan. Anhöriga är underrättade. Det skriver GP.

Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt vårdslöshet i trafik. Varför släpet kommit över på fel sida vägen är oklart.

– Vi får utreda om det är ett brott eller en ren olyckshändelse, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens ledningscentral i region Väst till Aftonbladet.

Samtliga inblandade fordon har tagits in beslag av polisen, skriver SVT Väst.

Härskogsvägen var avstängd under stora delar av fredagskvällen.