• GODNATTSAGA. Alfons Åberg, ............ och hans pappa, Håkan Klamas får en mysig stund tillsammans under sagoläsningen.
  • TORNET RASAR. Alfons Åberg, spelad av Tobias Herbertzon bygger torn av toapappersrullar övervakad av sin pappa, Kent Vickell

Alfons Åberg till Dergårdsteatern

Lerum

Bara bus med Alfons Åberg spelas på Dergårdsteatern den 12 maj. Den omtyckta föreställningen sålde snabbt slut, så nu blir det en extraföreställning samma dag.

Det är revymakarna Håkan Klamas och L Per E Pettersson som står bakom satsningen genom den sistnämdes bolag Comedy Art Theater. Först tog de sig an uppgiften att låta Lerumsrevyn återuppstå och nu är de tillbaka i kommunen med teater för de yngre.

Under april och maj besöker Alfons Åberg och hans pappa ett antal orter i Väst- sverige för att spela föreställningen Bara bus med Alfons Åberg. Alfons spelas av Tobias Herbertzon och hans pappa av Kent Vickell.

En dag i Alfons liv

Revymakarna har skapat teater av Gunilla Bergströms älskade böcker Raska på, Alfons Åberg, Vad sa pappa Åberg? och Gode natt, Alfons Åberg, vilka har vävts ihop till en dag i Alfons liv.

Kända inslag som Ska bara…, en trasslig tejp till pappa Åbergs Var sak på sin plats och långkalsonger i frysen bjuds det på.

När sedan Alfons ska sova blir det inte heller lätt, för det är både smulor i sängen och lejon i garderoben.

Mycket humor, förinspelad sång och musik varvas med värme, glädje och massor av bus. Tekniker är Cristian Ehrman, som också var med i Lerumsrevyn.

Biljetterna till den 12 maj klockan 15.00 är redan släppta och de flesta är redan slut. Därmed har man satt in en extraföreställning klockan 13.00