Insamling. Barnen har bland annat sålt muffins för att få ihop pengar till behövande. Foto: Privat

Barn som hjälper andra barn

Lerum

När förskolebarnen blev varse att det finns barn som inte har mat för dagen bestämde de sig för att göra något åt det, och starta en insamling. De har nästan fått ihop 4 300 kronor.

Förskolegruppen Alfa Röd, med barn som är fyra till fem år, på Timmeråsens förskola har startat en insamling till förmån för Unicef.

Barnens engagemang startade med ett brev från Unicef. I brevet, som en dag damp ner i brevlådan, fanns en bild på Lina, 5 år, från Syrien.

Blev nyfiken

– Vår dotter undrade varför vi fått en bild hemskickad och vad som stod på baksidan, varpå vi berättade att tjejen på bilden inte har någon mat och att man kan hjälpa till genom att skänka pengar, säger Oscar Eriksson och fortsätter:

– Vi kände att det var viktigt att ta tillfället i akt att visa vår dotter hur man kan bidra, och hjälpa andra barn i nöd. 

Familjen tog upp det på förskolan och det var flera barn och föräldrar där som tyckte att det var en bra idé och ville vara med och hjälpa till.

Syntes i Solkatten

Barnen har bland annat haft försäljning i Solkatten. De sålde muffins, bullar, kärleksmums, egengjorda halsband och teckningar för att samla in pengar till de behövande. Hittills har de samlat in nästan 4 300 kronor.

– Det var fantastiskt att barnen lyckades få ihop så mycket pengar under ett par timmar i Solkatten. Många som skänkte var väldigt generösa och det var extra kul att se, säger Oscar Eriksson.