STORT FOTOINTRESSE. David Lindblad och fotoklubbens ordförande Mia Elnif poserar framför Anette Cederlunds kamera.

Bilder visas högt som lågt

Lerum

Lerums Fotoklubb har under helgen sin tionde Vårsalong, en tradition som startade 2009.
I Tingshuset visas väggbilder, svävande bilder men också bilder liggande på golvet.

– Vi letade efter ett nytt sätt att visa bilder på, så nu har vi bilder från tak till golv, förklarar klubbens ordförande Mia Elnif, som tillsammans med David Lindblad är utställningsansvarig.

– Vi vill gärna att besökarna ska stanna upp, ge sin tid och känna sig avkopplade när de går runt och tittar på bilderna.

De senaste tre åren har utställningen haft svävande bilder, som hänger från taket, som blivit väldigt omtyckta. Även fotograferna har varit nöjda med den formen och fler har vågat ställa ut.

Stor variation

Lerums Fotoklubb har runt 60 medlemmar och flera av dem kommer att finnas i Tingshuset till helgen. Variationen är lika stor som antalet utställare. Här visas allt från natur- och djurbilder till dramatiska bilder. Klubbens bredd avspeglas i utställningen och här finns både amatörer som yrkesfotografer, vilket gör att det finns goda möjligheter att få inspiration och byta erfarenheter.

Meningen med utställningen var redan från början att visa på mångfalden av fotografiska stilar, samtidigt att ge den enskilde medlemmen kunskap att kunna hålla egna utställningar.

Medlemmarna i klubben, där många är väldigt aktiva, har månadsmöten, men träffas oftast flera gånger i veckan. Det ordnas workshop, kurser, föreläsningar och utflykter till intressanta fotoplatser, där de lägger fokus på praktisk fotografering och hjälper varandra med råd och tips.

Sedan januari månad har fotoklubben en egen lokal på Industrivägen i Gråbo.