FBC Lerum klart för allsvenskan

INNEBANDY

FBC Lerum spelar i allsvenskan nästa säsong. Det står klart efter att laget på torsdagskvällen slagit Floda IBK i den andra kvalmatchen i Rydsbergshallen. 

Det var Lerum som tog kommandot och ledde efter första perioden med 0-2. I andra perioden, vid 6.44, reducerade Floda genom Mattias Ögren. Lerum utökade sin ledning till 1-3 men Floda reducerade till 2-3 innan pausen för tredje perioden.

Efter en minut i tredje perioden utökade Lerum ledningen till 2-4. Floda lyckades dock komma igen, och kunde inom loppet av 30 sekunder i den trettonde göra 3-4 och 4-4. Resultatet stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning som blev mållös.

Det hela avgjordes via straffläggningsrysare där det till slut var FBC Lerum som drog det längsta strået.  Nu väntar alltså spel i allsvenskan för laget. Matchen slutade 6-7.

Bilder från matchen samt kommentarer från spelare och tränare kommer