• Foto: Carina Svensson
 • Foto: Carina Svensson
  Kaffepannan. Einar Nagel fixade kaffe över öppen eld.
 • Foto: Carina Svensson
  Strövargodis. Scouterna bjöd på det enkla godiset gjort av smör, socker och havregryn.
 • Foto: Carina Svensson
  Sofie Nordenstråle och Jakob Jönsson samt Anki Lember
 • Foto: Carina Svensson
  Vidar Liljeberg och Klara Svensson och Anki Lember

Floda invaderades av scouter

Floda

I helgen visade kommunens scouter upp sin verksamhet. På frågan varför de är med i scouterna svarade de flesta:
– Den fina gemenskapen, alla roliga aktiviteter och att få vara ute i naturen.

I lördags visade en mängd scouter från kommunens sju scoutkårer upp sin verksamhet i olika stationer i Floda. Temat var hållbarhet.

– Vi var på området kring Floda Montessori ner till Smedjan vid Floda torg och hade även aktiviteter i Spindelskogen där våra yngsta scouter, bäverscouterna, visade upp sin familjescouting, säger Johan Holst och fortsätter:

– Nytt för denna gång var att vi satsade stort på pr och rekrytering och i samband med detta inte bara anordnade stationer för våra scouter utan också för allmänheten.

Många intresserade

Det var en hel del allmänhet som tog tillfället i akt och besöka de olika stationerna.

– Vi är väldigt nöjda. Det var en otroligt bra dag med fint väder och fullt av folk, säger Johan Holst.

Han lyfter bland annat stationen där det delades ut hjärtan, som scouterna sedan hade på sig som ett fint budskap. Det arrangerades också tipspromenad. Och vid en av de välbesökta stationerna fixade Einar Nagel kokkaffe över öppen eld. Han har varit scout i 48 år.

– För att det är roligt. Det är en härlig gemenskap och så gillar jag att vara ute i naturen, förklarar han sitt fortsatta engagemang.

En annan uppskattad aktivitet var flaskraketen där deltagarna fick pumpa upp ett övertryck i en petflaska med hjälp av en cykelpump. Sedan släppte de iväg flaskan som då sköts iväg som en raket.

Samvaron viktig

– Jag är scoutledare för att det är så roligt att vara ute och hitta på nya saker. Men också för samvaron. Och för äventyren, säger Anki Lember med ett skratt och utvecklar:

– Det blir mycket nytt för oss ledare också, vi kan inte göra samma saker för då tycker deltagarna att det blir tråkigt så vi måste hela tiden hitta nya intressanta saker att göra.

Hon var en av ledarna som höll i avfyrningsrampen för pet-flaskor. Scouterna Klara Svensson, Vidar Liljeberg, Sofie Nordenstråle och Jakob Jönsson provade med stor lycka. Kvartetten lyfter fram gemenskapen och att det är roligt att vara ute i naturen.

– Och så får vi många spännande upplevelser. Man får lära sig mycket nytt, tillägger Sofie Nordenstråle.