• Foto: Daniel Elfvelin
  Anders Holmqvist blev poängbäst med 982 poäng.
 • Foto: Daniel Elfvelin
  Lagledaren Ulf Hammarfjord.
 • Foto: Daniel Elfvelin
  Peter Thorsson (närmast) och Thomas Lantz (till höger) förbereder sig för varsitt slag.
 • Foto: Daniel Elfvelin
  Magnus Johansson var en av fyra spelare över 900 poäng.

Stärkt självförtroende inför kvalet

Bowling

Redan innan seriens sista match var det klart att säsongen fortsätter med ett nervöst kval, men segern mot Pergamon innebär sannolikt att Team Lerum får en enklare resa mot ett nytt allsvenskt kontrakt.

Den sista seriematchen spelades inför en stor publik hemma i Kägelfallen och Team Lerum vann med 13–7.

– Det gick riktigt bra, det var en bra urladdning, säger lagledaren Ulf Hammarfjord.

Därmed lutar det åt att Team Lerum slutar femma i serien, vilket betyder en istället för två kvalmatcher och mot ett något beskedligare lag. Forsheda från Värnamo är en trolig motståndare.

– Jag håller på att kolla upp hur det går i de andra matcherna, det är inte klart än, säger Ulf Hammarfjord på lördagskvällen.

Hela fyra spelare – Anders Holmqvist, Magnus Johansson, Thomas Lantz och Christer Josefsson – var över 900 poäng. Holmqvist var bäst med 982 poäng och näst bäst var Josefsson, 941 poäng, trots att han spelade med feber.

– Det var nära att jag bytte ut honom innan matchen, säger Ulf Hammarfjord.

Team Lerum har avslutat serien med två starka insatser, vilket ger självförtroende inför kvalet.

– Det är klart att det sätter sig i ryggmärgen att vi kan prestera så bra och spelar vi så här så är det inget snack om vilken serie vi ska ligga i. Vi var strax över 6 900 poäng och det är ungefär de siffrorna lagen i elitserien gör.

Team Lerum kunde fira inte bara en, utan två segrar på lördagseftermiddagen. Innan A-lagsmatchen körde farmarlaget över Elfsborg med 19–1, därmed vann man och säkrade en plats i division 2.