Foto: Daniel Elfvelin
Leo Clarke hoppade in och gjorde två mål.

Storseger i derbyt

Fotboll

Vid sju tidigare tillfällen har El Clásico slutat med de stora segersiffrorna 5–0, nu upprepades resultatet för åttonde gången. Men den här gången spelades inte matchen mellan Barcelona och Real Madrid, utan mellan Stenkullen och Floda.

Ja, det var faktiskt El Clásico som spelades på Stenkullen IP:s konstgräs på lördagseftermiddagen. Åtminstone lanserades matchen som Lerums El Clásico. Stundtals fanns lite heta derbykänslor, sedan kanske vi ska lämna de övriga likheterna därhän och konstatera att favorittippade Stenkullen tog ett tidigt grepp om matchen och vann komfortabelt.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match, vi styr spelet och är bättre över hela banan, säger Leon Clarke.

Han hade inte varit på planen många minuter när han oblygt snodde åt sig bollen vid en frispark utanför straffområdet och placerade in 4–0 i målvaktens vänstra hörn.

– Jag var lite girig, det var inte så många som ville att jag skulle skjuta den, men nu är jag etta på frisparkar, säger han med ett leende.

5–0-målet kom på en hörna där han sprang mot första stolpen och styrde in bollen med en lätt touch på axeln.

– Det var på den ytan bollen kommit hela matchen. Vi hade pratat om det när jag satt på bänken och det var en bra hörna.

– Jag har inte så bra ork, men det är gött att komma in och göra mål, det är de viktigaste kvittona man kan få som forward, säger Leon Clarke.

När han gjorde sina mål hade Stenkullen redan matchen i ett järngrepp. Det första målet kom efter drygt 20 minuter och kort därefter kom även tvåan, som följdes av en livlig diskussion mellan domaren och flera spelare och ledare i Floda. En Stenkullenspelare stod offside, men domarens uppfattning var att han inte påverkade spelet. Oavsett om det var rätt eller fel domslut så var det inte där matchen avgjordes.

– De var bättre än oss, men jag tycker att det blev för stora siffror, säger Hjalmar Holgersson.

– Vi hade svårt att få fast bollen på deras planhalva, de var bättre, säger även Tobias Gimpel.

Floda saknade tre, fyra startspelare och de konstaterar att laget inte har råd med det om man ska kunna matcha Stenkullen. 36-åringarna Holgersson och Gimpel tillhör veteranerna, men Floda är inne i ett generationsskifte med många unga spelare. Serien har startat med tre förluster och inte ett enda mål framåt, men duon är övertygade om att de håller tillräckligt hög nivå för att klara sig kvar i division 4.

Stenkullen – med många starka nyförvärv, bland annat från just Floda – har efter förlusten mot Gårda i första omgången tagit två segrar.

– Vi har ett bra lag och jag tror att vi har en bra chans att gå upp, om det blir via förstaplats i serien eller kval får vi se, men om alla jobbar för det så tror jag att vi har en bra chans, säger Leon Clarke.