Tidigt derby mellan Stenkullen och Floda

Fotboll

FOTBOLL: Redan i den tredje omgången av division 4A är det dags för derby mellan Stenkullen Goik och Floda Boif på lördag.

Stenkullen är favorit med ett lag fyllt av starka nyförvärv och många spelare med meriter från högre serier, medan Floda gör en omstart med många unga spelare.
Floda har inlett serien med två förluster, den senaste kom hemma mot FC Komarken, 0–1, i fredags. Samma dag tog Stenkullen revansch efter första omgångens förlust då man slog favorittippade Kode IF på bortaplan. Kode tog ledningen redan efter två minuter, ett mål som blev en väckarklocka.

– Goiken hade absolut inte fattat att matchen startat. Efter detta så började vi ta tag i spelet mer och mer och skapade en del chanser, säger Ingemar Holm, senioransvarig i klubben.

I den 33:e minuten kom kvitteringen genom Henrik Forsberg, som även nickade in 1–2 i den 71:a minuten. Fem minuter senare fick Jonas Olausson möjligheten att utöka ledningen på straff.

– Ingen vet riktigt hur han bar sig åt men den gick nästan till inkast. Vi fredade oss de sista minuterna och tog en underbar och mycket välförtjänt trepoängare på svårspelade Lunnevi. Nu ser vi fram emot en härlig träningsvecka inför det stundande derbyt mot Floda på lördag, säger Ingemar Holm.