Foto: John Hagby

Utställning med äkta känslor

Floda

Vad skulle du skriva om du hade möjlighet att författa ett brev till dig själv och skicka det tillbaka i tiden?
Med det tankeexperimentet som utgångspunkt träffade John Hagby en rad olika personer. Mötena blev till porträtt som Lerumfotografen nu ska ställa ut i Floda.

Porträtt är den prisbelönta Lerumfotografen John Hagbys stora specialitet och det är också människor han visar upp när han nu ska ha en utställning. Men han har arbetat på ett helt nytt sätt, där vägen till bilderna har varit lika viktiga som de färdiga resultaten.

Modellerna som medverkar har fått skriva brev till sina yngre, mer oerfarna jag för att ge tips, råd, uppmuntran, tröst eller bara ett enkelt peptalk. John Hagby har därefter fotograferat personerna när de läst upp sina brev.

”Att få läsa ett brev till sig själv blir känslomässigt laddat, vissa gråter, några skrattar och andra går in i sig själva. Det är dessa äkta känslor jag vill förmedla i mina bilder”, skriver han i sin presentation av projektet.

De färdiga resultaten i form av 25 verk ska nu visas upp i konstutställningslokalen på Floda torg. Brev till mitt yngre jag heter utställningen som visas fyra lördagar i rad med start till helgen, då fotografen själv är på plats.

John Hagby är medlem i Svenska landslaget i fotografi och har prisats samtliga tre gånger då han deltagit i porträtt-SM. I den senaste tävlingen som avgjordes i Lund i höstas blev det en seger i kategorin fine art och en andraplats i kategorin porträtt.