Sverige 2018

lt-debatt

I generationer har min familj levt, arbetat och betalat skatt i Sverige, ett land med ett av världens högsta skattetryck. Skatten har varit okej eftersom vi har haft en fungerande välfärd fram till nu. Sveriges regering har nu bestämt att det ska sparas och har gett försäkringskassan i uppdrag att sluta betala ut sjukförsäkring till sjuka människor.
Sjuk och utan pengar innebär att inte kunna betala för hyra, räkningar och mat. Sveriges vårdcentraler har tagit åt sig av denna uppmaning och sjukskriver allt färre patienter.
Att vända sig till vårdcentralen när man är sjuk har alltid varit en självklarhet fram till nu år 2017-2018. Att sitta framför en läkare som vägrar bry sig om den person som söker hjälp gör ingen frisk, tvärtom. När en läkare vänder ryggen åt patienten blir den personen ännu sämre. Nästan alltid skrivs det ut piller åt den sjuke, så någon sjukdom har väl ändå konstaterats. Läkare som inte vågar stå upp för sin utbildning, kompetens och sin patient är skrämmande.
Att vi under en socialdemokratisk regering får uppleva att det ska sparas på sjuka människor är helt vansinnigt. Socialdemokraterna säger sig stå upp för jämlikhet och solidaritet. Solidarisk med vem?
I Lerum byggs det betonggarage, bullerplank och dolda trädgårdar. I Göteborg byggs tunnlar, linbana och det ordnas EU-toppmöte. Detta kostar oss skattebetalare miljarder. Politiker har slutat se människan i vårt samhälle.
Se till så vi får den hjälp vi behöver vid sjukdom, så att vi kan börja arbeta och betala skatt, det verkar behövas.

  • Valår 2018