Kränk inte varandra

lt-debatt

Det finns flera tjejer i tonåren som både kränker varandra och sig själva. Jag är själv 13 år och vet exakt vad jag pratar om. Tjejer i åldern mellan 13-16 år kan lätt slänga ur sig elaka och kränkande kommentarer och de som blir utsatta tar lätt åt sig. Det jag vill ta upp mest är att tjejer i dessa åldrar inte ska behöva ta sådana kommentarer för dom har extremt mycket rätt att få utvecklas i fred utan att behöva tänka på vad folk runt omkring säger.
Vissa tjejer får så många onödiga kommentarer som till exempel ”hora” ”äckel” och ”slampa” på grund av vad dom har på sig eller hur de ser ut. Men det finns såklart folk som tycker annat, till exempel att vi tjejer tar åt oss för lätt och är för känsliga. Men hade du själv velat bli kallad “hora”, “slampa” eller “äckel” på grund vad du har på dig?
Jag vet att det alltid kommer finnas människor som kommer att säga såna saker. Men denna text kanske kan få vissa att tänka till och försöka göra nåt åt saken och inte bara skita i det. Detta för folk till exempel ditt barn, ditt barnbarn och så vidare så fler än du får höra en del av det du kanske inte visste.

  • Moa Hemlin