Bevattningsrestriktion i Floda och Tollered

Tollered

Lerums kommun går på sin hemsida ut med uppmaningen att invånare i Floda och Tollered ska vara försiktiga med förbrukning av kommunalt vatten. Det finns risk att en del hushåll i de båda kommundelarna blir utan dricksvatten om inte uppmaningen hörsammas.

Under torsdagskvällen blev delar av Floda utan vatten. Kommunanställda har inte hittat någon vattenläcka, utan tror att det beror på att många har vattnat mycket de senaste dagarna eftersom det har varit långvarig torka.

Floda och Tollered har gemensam vattenförsörjning och därför gäller restriktionerna även Tollered.

Lerums kommunen uppmanar de boende i de båda kommundelarna att inte vattna gräsmattor, häckar och dylikt med spridare eller slang, att enbart tvätta bilen vid biltvätt, att undvika att använda högtryckstvätt samt inte fylla upp pooler med kommunalt dricksvatten.

Floda och Tollered får sitt dricksvatten från vattenverket i Lerum eftersom Floda vattenverk är avställt för ombyggnation. Ombyggnationen beräknas vara klar under sensommaren i år. Fram till dess är kapaciteten av pumpmässiga skäl begränsad för områdena Floda och Tollered. Det är i nuläget oklart hur länge restriktionerna kommer att gälla, men bedömningen är att det blir fram till Floda vattenverk tas i drift senare i sommar.

Kommunen ber om överseende med de eventuella besvär detta medför och den som har frågor kan kontakta Lerum kommuns kundcentrum, KomIn, på telefon 0302-52 10 00.