Bygg nya lägenheter

lt-debatt

Nästan alla som jag vet, ”svenskar eller flyktingar” lider på grund av bostadsbrist. Efter sökning i drygt ett år hittade jag och min familj (fyra personer) en liten lägenhet 66 kvadratmeter i en liten by. I början var allt bra, men efter några månader ville ägaren ha mer pengar eller så måste vi lämna tillbaka lägenheten. Med andrahandskontrakt kan inte lagen göra någonting mot dig!
Nu för tiden krävs det inte tålamod utan otroligt tur och mycket pengar.
För det första finns det för få lediga lägenheter och för många människor i Sverige. Under de senaste åren har Sverige haft mycket invandring och vi tackar gästfriheten, men alla nya och gamla medborgare behöver boende. Hur ska vi hitta lediga lägenheter om det finns begränsat antal av lägenheter i varje kommunen?
För det andra kan många inte flytta för att få ett nytt jobb och försörja sig. Studenterna lider också eftersom de inte bor bredvid universitet eller skolan och måste åka, i somliga fall, flera timmar varje dag.
För det tredje orsaka bostadsbrist en svart marknad och många vill olagligt tjäna pengar genom de lidande människorna.
Många påstår att det redan finns lediga bostäder och man måste flytta norrut, men ibland har man jobb eller en familj och kan inte flytta hur som helst
Jag hoppas att kommunen kan bygga fler nya lägenheter eller visar en bra lösning till oss alla. Så fort som möjligt, annars kommer jag snart att bo med mina barn  på vägen.

  • En olyckligt hyresgäst