Stort gymbygge och ny PT-studio

Stenkullen

Endorfins stora anläggning ska bli ännu större. Den här veckan startar bygget som ökar ytan med en tredjedel. Samtidigt startar en ny PT-studio på orten.

60 nya cyklar, en ny multisal för yoga och gruppträning, större omklädningsrum, större barnrum med mer aktivitet, två extra salar för mindre klasser och tre nya rum för träning med PT. Så ska slutresultatet se ut när Endorfin nu bygger ut sin anläggning med 11 000 kvadratmeter. Gymmet, som redan i dagsläget är en av Sveriges största anläggningar, får en storleksökning med 35 procent. Den nya delen ska utgöras av den lokal som ligger mitt emellan Endorfin och Förbohallen.

Det är inte det första stora projektet som ägarna Christer Berg och Michael Svanöe genomför. De började omedelbart att göra om anläggningen när de 2010 köpte gymmet, som då hette Lerum Sportcenter. 2013 skedde den senaste stora satsningen, men sedan dess har medlemsantalet ökat.

– Med den bredd vi har, från absoluta nybörjare till den vana tränande, från barndans till senior, så vill vi fortsätta att erbjuda bra möjligheter för alla, säger Michael Svanöe.

Bygget sker i två etapper. Den första etappen pågår fram till årsskiftet och följs omedelbart av etapp två som avslutas sommaren 2019.

De utökade träningsmöjligheterna ska erbjudas utan prishöjning för medlemmarna och arbetet kommer att ske utan någon stor påverkan på den dagliga driften.

– Under första etappen så ska inte verksamheten påverkas i någon större utsträckning då bygget sker utanför befintlig fastighet. Etapp två flyttar vi om en del men vi har en bra plan för att detta ska gå smidigt, säger Michael Svanöe.

Stenkullen har även fått en helt ny träningslokal. Den 1 maj invigdes PT-studion AO training som drivs av Anna Lindqvist och Ola Kjellman-Almeida. Paret erbjuder både individuell träning och träning i grupper.

– I USA växer trenden med mindre och mer specialiserade gym/studios så det knakar och vi tror det är något vi kommer få se mer av här också. Exempel på det är ju alla yoga- och dansstudios, crossfitboxar, löpargrupper, boxnings- och pilatesställen som redan finns. Det gör ju också att man blir riktigt bra på sin grej, säger Anna Lindqvist.

Duon kommer att ha träning både med grupper, par och enskilda individer. Träningen kan handla om allt ifrån viktminskning eller rehabilitering till att ta emot personer utmattningssyndrom som vill ha en lugnare miljö än ett traditionellt gym.

– Vi finns även för dem som behöver den där extra hjälpen i utförande och upplägg och som kanske behöver lite extra pepp och push för att träningen ska bli av, säger Anna Lindqvist.