Foto: Anna Sahlback
Rebecca Sörensen.

Ex-proffset ny kanslichef på Stora Lundby GK

Golf

Efter sex säsonger som proffs avslutade Stora Lundby GK:s Rebecca Sörensen sin karriär 2015. Nu återvänder hon till klubben som ny kanslichef.

Det är en kanslichef som är väl bekant med föreningen som nyligen börjat sitt nya jobb på Stora Lundby GK. Hon är uppfostrad i klubben, har periodvis arbetat i klubbhuset och har även hunnit med att sitta i styrelsen.

– Jag ville tillbaka till golfen och så dök det här upp, det känns jättekul, säger Rebecca Sörensen.

Under ett par år har hon jobbat som idrottslärare på Ljungviksskolan, men innan dess kretsade hela vardagen kring golf för den 32-årige Gråbobon. Efter gymnasiet åkte hon till USA för collegestudier kombinerat med golf. Fyra år på University of Central Arkansas följdes av sex säsonger som proffs, bland annat på Europatouren. På Nordea Tour blev det som bäst ett par tredjeplatser.

”Vi är mycket glada för denna pärla och tror att det kommer att bli jättebra framöver”, skriver klubben på sin hemsida. Rebecca Sörensen själv tror att hon kommer att ha nytta av de kontakter hon fått under sina många resor.

Vad blir den största utmaningen?

– Det är att få ihop alla bitar. När jag spelade behövde jag bara tänka på mig själv, nu är det mycket marknadsföring, se till så att alla har det bra. Det är inte bara att se till så att gräset är klippt och att det finns bollar. De administrativa delarna blir en utmaning för det har jag inte jobbat med innan.

Hur mycket golf spelar du idag?

– Förra året spelade jag en del, bland annat vann jag SGF Senior Tour D30 (damer 30). Vanligtvis blir det någon runda per vecka.