FBC-killar vann internationell cup

Innebandy

Efter att ha radat upp segrar sedan i höstas fick FBC Lerums P02:or kröna säsongen med ett guld i Jala Floorball Cup, en av de mest prestigefyllda turneringarna i åldersklassen med lag från Sverige, Norge, Schweiz och Tjeckien.

Cupen spelades i Falun med 28 deltagande lag. FBC startade lite knackigt med en poäng mot Hässely men följde upp med enbart segrar. I slutspelet blev det vinster mot Tungelsta och Bele Barkarby innan Ankarsvik väntade i finalen. Det stod 4–4 vid full tid och därefter kom det avgörande målet på straff i sudden death.

– Alla killar har levererat på en nivå som gott och väl överskrider de förväntningar som vi ledare har på dem. Även om vi vet hur bra de är, rapporterar tränaren Conny Tapper.

– En helt fantastisk avslutning på en helt fantastisk säsong av dessa fantastiska killar.

Under säsongen har det blivit segrar i Samling Cup, Gothia Cup, Jalas Floorball Cup och silver i GBG Cup, samt andraplatser i Pantamera serie 2 och 4 och seger i Pantamera serie 7.