FBC ska inte göra om samma misstag

Innebandy

FBC Lerum har lärt sig läxan efter förra snabbvisiten i Allsvenskan. Nu vill man bygga en stadigare grund med unga, hungriga spelare. 18-årige Benjamin Borneklint från
Pixbo är första nyförvärvet.

Firandet av den allsvenska platsen har lagt sig. Samtidigt som spelarna tränar på egen hand är ledarnas arbete i full gång med att planera inför nästa säsong. För tränaren Mattias Flodén innebär det bland annat att han lägger många timmar varje vecka på att uppvakta potentiella nyförvärv.

Efter att ha skrivit kontrakt med den egna produkten Joel Ekström har FBC nu även gjort klart med sitt första nyförvärv utifrån. Backen Benjamin Borneklint, som fyller 19 år i juli, ansluter från Pixbo.

– Det är en lovande och ambitiös kille som spelat i deras division 1-lag och i våras spelade han JSM-final, säger Mattias Flodén.

Inga onödiga risker

Borneklint passar väl in i den uppsatta mallen för nyförvärv. Tränaren förklarar att FBC vill undvika den mina man trampade på när laget senast gick upp i Allsvenskan och åkte raka vägen ner i division 1 igen. Då bestod laget av erfarna spelare som redan gjort resan upp i högre serier, nu letar man efter en annan kategori av spelare.

– Vi tittar på spelare i 19-24-årsåldern som kan lyfta och utvecklas i Allsvenskan. Vi vill jobba långsiktigt och hållbart och då vill vi ha spelare som tänker längre än ett år i Lerum.

– Nu gäller det att vi etablerar oss och blir ett stabilt allsvenskt lag, att vi tar steg för steg.

Superligan 2019, som har varit ert mål, känns lite tidigt?

– Det är det, tycker jag. Vi ska inte forcera fram någonting och utsätta oss för onödiga risker, det har vi provat och det blev inte så lyckat.

Jakten på nyförvärv fortsätter och det är fler backar och målskyttar som står på önskelistan. FBC för diskussioner med spelare från division 1 och Allsvenskan.

– Vi siktar på fyra, fem stycken och har några fler i pipe line som jag hoppas vi gör klart med hyfsat snart, säger Mattias Flodén.

Målet är också att fylla på med två personer i ledarstaben, som idag består av fem personer. Klart är att både Mattias Flodén och Staffan Hjalmarsson, som den gångna säsongen delade på huvudansvaret, blir kvar. Däremot är det inte fastställt hur rollerna ska se ut.

Tirén till Warberg

Samtidigt som en back tillkommit har FBC tappat en back då Vidar Tirén gått till Warberg.

– Vidar är en rutinerad spelare som betytt mycket både på och utanför planen så det är olyckligt att han valde att spela med Warberg men det är inga hard feelings och ingen är oersättlig, säger Mattias Flodén.

Är det några fler än Vidar som är på väg bort?

– Det är svårt att säga. Det är klart att ett lag som går upp till allsvenskan drar på sig intresse. Ett antal klubbar har visat intresse för våra spelare, sen får vi se var det tar vägen. Vi jobbar för att behålla så många som möjligt.