JSM-trean klar för Lerums KK

Konståkning

Lerums KK har gjort klart med en ny åkare inför säsongen 2018/19. Jelizaveta Kopaca, som var trea i junior-SM 2017, kommer till klubben från Isdala KK i Göteborg. Under den gångna säsongen tillhörde hon även juniorlandslaget men missade kvalgränsen för kommande säsong med minsta möjliga marginal, målet är dock att kvalificera in sig igen.

Någon som däremot fått klartecken för en ny säsong i juniorlandslaget är Oliver Praetorius, som tävlade framgångsrikt både nationellt och internationellt den gångna säsongen.

För att få ha elitåkare måste klubbarna från och med i år ansöka om en elitlicens hos Svenska Konståkningsförbundet, en licens som LKK nu fått godkänd. Förutom Jelizaveta Kopaca och Oliver Praetorius åker sannolikt även Frida Sandgren, Ines Andersson och Marion Rönnebro i elitserien nästa säsong.