Kvartett förstärker Baltichov

Handboll

Baltichov fortsätter att knyta till sig nyförvärv och senaste spelaren att skriva kontrakt är Sofie Arkensved från Sävehof.

– Nu får vi ytterligare ett grymt tillskott till damtruppen, det känns väldigt bra inför 2018-2019, säger klubbens ordförande Peter Kjellberg i ett pressmeddelande.

– En bra tjej som passar bra in i lagbygget och som kommer att bidra positivt till sin plats på högernio. Hon har en snabb spelstil med ett snabbt skott, säger tränaren Jesper Nielsen.

Dessförinnan värvades även Ebba Gustafsson, Josefin Lindskog, Moa Eriksson, också de från Sävehof.

– Jag är otroligt stolt över att vi skrivit kontrakt med dessa tre spelare. Vi har ju sett dem spela under förra säsongen och de passar perfekt in i vårt sätt att spela. Alla tre är dessutom spelare som har en stor potential och har rätt inställning till träning och match, säger Jesper Nielsen.

Baltchov har på kort tid skrivit kontrakt med sex spelare, varav fem kommer från Sävehof. Samtidigt har man än så länge bara tappat en spelare, Amanda Köster, som ska studera utomlands. Det finns ytterligare ett par osäkra kort inför kommande säsong.

– Nu börja vi med försäsongsträningen och det ska bli roligt. Jag hoppas på flera nyförvärv inom kort, säger Jesper Nielsen.