Nationaldagen firas på olika sätt

lt-noje

På Nationaldagen kommer Barnens Dag till Nääs slott.Bland mycket annat är Samir och Viktor på plats.
Dagen firas också i Dergårdens hembygdspark och på torget i Gråbo.

I Gråbo börjar firandet med att alla barn som vill tillsammans går från Actionsparken med scouter, musikanter och mössen Grå och Bo. Framme på Mjörnbotorget blir det flagghissning och nationalsången sjungs. Mattias Algotson talar och det blir musik av elever på Kulturskolan, bland annat av Nathalie Isaksson och Daniel Magnusson. Mycket annat utlovas som ansiktsmålning, pinnbrödsbakning och insamling till Min stora dag.

I Dergårdens hembygdspark firas det traditionsenligt. Trubadurerna Conny och Lars Warberg underhåller och det blir högtidstal av näringslivschef Åsa Qvist Ek. Kvällens andakt hålls av kyrkoherde Martin Jakobsson. I samband med flagghalningen spelar Per-Olof Jönbrink trumpetsolo.

Firandet vid Nääs slott blir av ett annat slag. Där kommer det att finnas ett lekområde för barnen och en av världens största leksakstillverkare finns representerade.
Dessutom syns figurerna Bamse och Lova, som sjunger och dansar på scenen, My Little Ponny och så Pettsson och Findus. Det blir också cirkusuppträdande med Richard, där barnen själva får prova olika cirkuskonster, trollkarlar finns på plats och likaså musikaliska liveframträdanden.

Men det stora dragplåstret är nog ändå Samir och Viktor. Duon har på bara fyra år varit med i Melodifestivalen tre gånger, streamats flera hundra miljoner gånger och slagit rekord i turnéer.
Senast sågs Samir i tv-programmet Farmen VIP och Viktor fick nyligen lämna Lets Dance.
Nu väntar ett nytt äventyr för de båda då de tillsammans med författaren Pascal Engman i november släpper sin bok om sina år tillsammans.

För första gången berättas Samir Badran och Viktor Frisk gemensamma historia. Det är en naken skildring av resan mot framgång och livet bakom rampljuset. Boken behandlar bland annat det som skett bakom kulisserna med många djupgående intervjuer och duons privata bilder.
– Det finns väldigt många saker som vi inte berättat om tidigare, saker och ting som inte varit som de ska bakom kulisserna. De grejerna tänker vi berätta nu, säger Samir och Viktor i ett pressmeddelande.

  • Ann-Charlotte Edgar