Foto: privat
Matilda Hansson

Nytt SM-silver till Matilda

Bordtennis

Det var bara en månad sedan Matilda Hansson tog silver i USM. I helgen blev det ytterligare en andraplats när Lekstorps talang spelade SM för 14-åringar i Söderhamn.

Efter att ha mött ett år äldre motståndare i USM spelade Matilda Hansson i helgen SM i sin egen åldersklass. När den svåraste konkurrenten, Rebecca Tveit Muskantor, avstod mästerskapet blev det en öppnare tävling i kamp om guldet. Matilda Hansson tillhörde favoriterna men föll i finalen mot Eslövs Nomin Baasan, som vann med klara 4–1 i set.

– Det ville sig inte riktigt för Matilda, men hon är ändå nöjd. Hon var andraseedad och slog flera tuffa tjejer på väg fram till finalen, säger pappa och tränare Jörgen Hansson.

Däremot blev det en missräkning i dubbeltävlingen där Matilda och Lina Svensson hade siktet inställt på guld men fick se sig besegrade i semifinalen. Detta efter att både haft en ledning med 6–1 och förlorat matchbollar i avgörande set.

– Då var inte humöret på topp, men ett par timmar senare gick hon in och vann semifinalen i singel mot en av de motståndarna, säger Jörgen Hansson.

Än är säsongen inte slut för Matilda Hansson. I Helgen åker hon till Polen för att spela med kadettlandslaget (spelare födda 2003) på världstouren för kadetter och juniorer. Det är hennes tredje framträdande på den internationella scenen i år. I februari representerade hon Sverige när touren kom till Örebro och i slutet av april reste hon till Frankrike, där hon slog både nummer 14 och 23 på Europarankingen.