Regeringsfrågan i kommunen

lt-debatt

Här om veckan kom Kristdemokraterna i Lerums kommun med ett mycket välkommet besked. KD vill se ett borgerligt Alliansstyre i vår kommun. Det är inte bara ett bra och glädjande besked för oss moderater, utan för alla väljare i Lerums kommun.
Det är snart fyra år sedan våra kommuninvånare gick till valurnan och placerade sin röst i kommunvalet 2014. Då valde 46,46 procent av väljarna att lägga sin röst på ett borgerligt parti och 42,47 procent att lägga sin röst på ett rödgrönt. Trots att fler röstade på ett borgerligt parti i kommunvalet 2014 fick vi en Socialdemokratisk kommunstyrelseordförande, och det har vi haft de senaste fyra åren.
Lerums kommuns fina tradition av borgerligt styre har tjänat vår kommun väl, och väljarna har alltid kunnat känna sig trygga och lita på att våra fyra borgerliga partier tar ansvar tillsammans genom att bilda ett borgerligt styre efter valet. Tyvärr rubbades denna tillit och trygghet efter förra valet 2014 efter att Socialdemokraterna gavs chansen att styra vår kommun efter ett majoritetsskifte bestående av två rödgröna partier (S och MP) och två Allianspartier (C och L).
Nu har det gått fyra år sedan det Socialdemokratiska maktövertagandet, och det är med oro som vi ser hur sjuktalen hos våra anställda inom skola, vård och omsorg slår i taket, hur vi får en allt mer bilfientlig politik och en planekonomisk syn på bostadsbyggandet där stora byggprojekt prioriteras före det småskaliga. Därför är det viktigare än någonsin att väljarna får tydliga besked från våra borgerliga partier kring vilka man vill styra tillsammans med efter valet 2018.
Kristdemokraterna gick ut och var mycket tydliga i förra veckans Lerums Tidning. Vi har tidigare varit tydliga och väljer nu att upprepa oss ännu en gång: Vi Moderater vill ha en borgerlig politik som för Lerums kommun framåt och vi vill se en Alliansregering efter valet.
Den 9:e september är det kommunalval igen.

  • Moderaterna i Lerums kommun