Starka insatser i 10-mila

Orientering

Lerums SOK visade på en stor bredd när man blev bästa ungdomsklubb från sitt distrikt i förra helgens 10-mila. Det blev en tuff helg för många av deltagarna när de dubblerade så att LSOK även kunde mönstra ett lag i seniorklassen.

LSOK ställde upp med två lag i ungdomskavlen, ett lag i damkavlen och ett lag i tiomilakavlen, i tävlingen som avgjordes utanför Nynäshamn och är en av världens största orienteringsstafetter.

Under lördag förmiddag avgjordes ungdomsstafetten där Lerums 16-åringar Emil Axelsson och Jakob Gunnarsson plockade in många placeringar på sista sträckan.

Förbi Sävedalen

– Jakob plockade hela 43 placeringar och sprang in som 107:a. Emil, som gett sig ut cirka 13 minuter tidigare på placering 57, sprang på sjunde snabbaste tid på sträckan och plockade till en mycket fin 22:e plats, säger ungdomsledaren Jonas Axelsson i sin rapport.

Under den sista sträckan passerade Emil Axelsson löparen i Sävedalens AIK vilket innebar att LSOK blev bästa klubb från Göteborgs distrikt.

I Damkavlen samma eftermiddag kom LSOK 135:a av 330 lag efter fem tuffa sträckor.

– En mycket fin insats av det unga laget och siktet ställs redan in mot nästa år.

Dubbla sträckor

Till skillnad från många andra lag i Göteborgsdistriktet mönstrade LSOK ett eget lag i Tiomilakavlen, men det krävdes att man stretchade på truppen. Fyra löpare från ungdomslagen och två från damlaget dubblerade och fick därmed springa två sträckor inom loppet av ett dygn. Laget behövde dessutom ta in två reserver på grund av skador. Med de förutsättningarna ser Jonas Axelsson 174:e platsen av över 300 lag som en stark laginsats och stor framgång.