Tung start på serien för LIS

Fotboll

Fyra förluster och bara en enda seger. Serien har inte startat bra för Lerums IS och nu väntar tuffast möjliga motstånd i Qviding, som kört över sina motståndare i de första omgångarna.

Förhoppningen var att den negativa spiralen skulle vara bruten efter förra veckans seger mot Älvsborg, men i lördags blev det en ny förlust när LIS spelade hemma mot Serbiska Koif Kozara.

– Det kändes riktigt bra efter 2–0 förra veckan och jag trodde att vi bara skulle behöva skruva lite granna för att få till det, men nu var spelet som bortblåst, säger tränaren Peter Sjöberg.

Få målchanser

– Mot Älvsborg hade vi 12-13 målchanser men vad jag minns skapade vi den här matchen bara två straffsituationer, varav åtminstone den ena var straff enligt min bedömning.

Peter Sjöbergs analys är att spelsystemet där LIS ska bli ett mer passningsorienterat lag ännu inte satt sig.

– När allt sitter och spelarna vet vad de ska göra och hur de ska agera så blir de tryggare och vi får en högre lägstanivå utan lika stora dippar.

Tre skador

I lördagens match hämmades LIS även av tre skador, två av dem redan i första halvlek. I 25:e minuten tvingades Sebastián Moya Brenelli att lämna planen med ryggproblem och några minuter före pausvilan tvingades även Felix Kasper kasta in handduken efter känningar i baksidan av låret. Samma skada drabbade Exequiel Jean Cortes Lopez som tvingades utgå med en kvart kvar.

Peter Sjöberg hoppas att alla tre är återställda till fredag och LIS behöver alla fördelar de kan få om de ska ha en chans att rå på serieledande Qviding FIF som har full pott och har snittat nästan fem mål per match.

– Möjligheten finns ju att de inte är alldeles ödmjuka efter den här starten och då finns chansen att skrälla. Hade vi fått en andra vinst i lördags hade det sett bättre ut, nu är jag lite mer tveksam, säger Peter Sjöberg.

Kvintett från USA

En ljuspunkt är dock att LIS för diskussioner med en kvintett spelare som du hoppas ska ansluta över sommaren. Rasmus Karlsson, Fredrik Ekman, Erik Armskogh, Isaac Wigermo och Gustaf Svenningsson har då uppehåll från sina studier på universitet i USA.

– Det betyder att det blir hårdare konkurrens och förhoppningsvis bättre träningar. Tydligen har de tränat oerhört mycket men inte spelat så många matcher, så förmodligen får vi hem vältränade men lite matchovana spelare.

Vinterns spektakulära värvning, Emmanuel Boakye från Ghana, ser dock ut att vara en förlorad spelare för LIS. Efter några träningsmatcher med laget i vintras åkte han till Nederländerna innan påsk och har sedan inte kommit tillbaka till Sverige.